Teensafety

Dit is het vervolg op Kidsafety bedoeld voor tieners.
De doelgroep is van 12 t/m 16 jaar.

Veel tieners zijn de basisschool nog goed doorgekomen en doorheen gegaan. Je groep is vertrouwd je bent de oudste van de school en hebt al vaste vriendjes gekregen. Dan ga je naar de middelbare school en ben je ineens de jongste met misschien een paar of geen vrienden meer in de klas. Je bent een “brug pieper” en zo word je ook behandeld. Ook onderwerpen zoals telefoon en internet gebruik worden hier uitvoerend behandeld.

De pesterijen op school worden vaak naast gemener ook fysieker en gaan vaak door via social media en via telefoons. Op dit alles spelen we goed in om de tieners zo weerbaar en zelfverzekerd mogelijk te maken. De zelfverdedigingstechnieken worden “minder lief” en er word ingespeeld op wat de tieners op school meemaken.

Ook is er ruimte voor kringgesprekken waarbij er in een vertrouwde en veilige omgeving alle ruimte ontstaat om problemen te bespreken die deze doelgroep vaak nergens anders aan (durft te) geven. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat we de tieners echt kunnen helpen met hun problemen en zaken waar ze tegenaan lopen.

Sociale weerbaarheid

Door middel van verschillende technieken, trainingen en hulpmiddelen leren de kinderen weerbaarder te worden. Ook worden kinderen assertiever en leren ze waar hun grenzen liggen en deze aan te geven. Dit doen we bijvoorbeeld door ze te leren omgaan met (ongewenste) aanrakingen, vreemden en noodsituaties. Ook doen we oefeningen voor een beter zelfbeeld. Juist doordat de kinderen dit wekelijks trainen blijft dit goed hangen en maken ze hier gebruik van tijdens het dagelijks leven.

Zelfverdediging

De kinderen leren ook om te gaan met bepaalde aanvallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slaan, schoppen en trekken. Maar ook aan verwurgingen of wat te doen als iemand hen mee wil nemen. Dit gebeurt allemaal op een veilige en vertrouwde manier voor de kinderen. Ook concentreren we ons op preventie door middel van het aanleren van een bewuste lichaamshouding, alertheid en de-escalatie.

Sporten

Tijdens de training zijn de kinderen volop bezig met sporten. Veel technieken worden spelenderwijs aangeleerd waardoor het vertrouwd, veilig en gezond is. Naast dat de kinderen werken aan hun sociale weerbaarheid en zelfverdediging werken de kinderen dus ook aan hun conditie en gezondheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat de kinderen het erg naar hun zin hebben en met plezier naar de lessen toe komen.

Waarom Kidsafety?

Heel belangrijke punten voor de ontwikkeling van een kind worden tijdens andere (vecht)sporten niet aangeboden. Vaak leren kinderen wel hoe ze moeten stoten of afweren, maar bijvoorbeeld niet hoe ze uit een hoofdklem moeten komen. Dit komt vaak door de regels van een sport. Omdat Kidsafety bedoeld is om de kinderen verder te helpen in het dagelijks leven heeft Kidsafety deze beperkingen niet. Daarbij komt het stuk sociale weerbaarheid in vele sporten niet voor. Denk hierbij ook aan het omgaan met pestgedrag. Kinderen en/of ouders kunnen zelf ook dingen aandragen die tijdens het dagelijks leven van de kinderen zijn gebeurd. Dit kan dan eventueel behandeld worden tijdens de les.

Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles!

Teensafety

Locatie

Wilhelminalaan 117

4905 AV Oosterhout

Donderdag

18:30 – 19:30  Teensafety