Wat is Kidsafety?

Veel kinderen hebben net even dat zetje nodig waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Vaak is het gebrek aan zelfvertrouwen het resultaat van onzekerheid over iets of hun zelf. Dit is nu precies wat kidsafety specifiek in de lessen behandeld en dus ook verbeterd bij de kinderen.

Naast het feit dat socialeweerbaarheid en fysiekeweerbaarheid elkaar versterken en vergroten.Sommige kinderen pikken dit erg snel op en anderen doen er iets langer over. Omdat de kinderen ook in hun zelfvertrouwen groeien heeft dit een positief effect op de totale ontwikkeling van de kinderen. Kidsafety zorgt ervoor dat de kinderen groeien en ontwikkelen!.

Sociale weerbaarheid

Door middel van verschillende technieken, trainingen en hulpmiddelen leren de kinderen weerbaarder te worden. Ook worden kinderen assertiever en leren ze waar hun grenzen liggen en deze aan te geven. Dit doen we bijvoorbeeld door ze te leren omgaan met (ongewenste) aanrakingen, vreemden en noodsituaties. Ook doen we oefeningen voor een beter zelfbeeld. Juist doordat de kinderen dit wekelijks trainen blijft dit goed hangen en maken ze hier gebruik van tijdens het dagelijks leven.

Zelfverdediging

De kinderen leren ook om te gaan met bepaalde aanvallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slaan, schoppen en trekken. Maar ook aan verwurgingen of wat te doen als iemand hen mee wil nemen. Dit gebeurt allemaal op een veilige en vertrouwde manier voor de kinderen. Ook concentreren we ons op preventie door middel van het aanleren van een bewuste lichaamshouding, alertheid en de-escalatie.

Sporten

Tijdens de training zijn de kinderen volop bezig met sporten. Veel technieken worden spelenderwijs aangeleerd waardoor het vertrouwd, veilig en gezond is. Naast dat de kinderen werken aan hun sociale weerbaarheid en zelfverdediging werken de kinderen dus ook aan hun conditie en gezondheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat de kinderen het erg naar hun zin hebben en met plezier naar de lessen toe komen.

Waarom Kidsafety?

Heel belangrijke punten voor de ontwikkeling van een kind worden tijdens andere (vecht)sporten niet aangeboden. Vaak leren kinderen wel hoe ze moeten stoten of afweren, maar bijvoorbeeld niet hoe ze uit een hoofdklem moeten komen. Dit komt vaak door de regels van een sport. Omdat Kidsafety bedoeld is om de kinderen verder te helpen in het dagelijks leven heeft Kidsafety deze beperkingen niet. Daarbij komt het stuk sociale weerbaarheid in vele sporten niet voor. Denk hierbij ook aan het omgaan met pestgedrag. Kinderen en/of ouders kunnen zelf ook dingen aandragen die tijdens het dagelijks leven van de kinderen zijn gebeurd. Dit kan dan eventueel behandeld worden tijdens de les.

Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles!

Kidsafety

Locatie

Wilhelminalaan 117

4905 AV Oosterhout

Maandag

16:45 – 17:30  Kidsafety

18:30 – 19:15  Kidsafety

Woensdag

13:30 – 14:15  Kidsafety

15:30 – 16:15  Kidsafety

18:30 – 19:15  Kidsafety

Donderdag

17:30 – 18:15  Kidsafety