Kidsafety Junior

Dit is een voorloper van het Kidsafety programma.
Aangepast op de leeftijd van kinderen van 4 t/m 6 jaar.

Veel gaat spelenderwijs en als we een onderdeel behandelen doen we dit korter omdat de aandacht van de kinderen sneller afdwaalt. De kinderen leren de basistechnieken van zelfverdediging en ze krijgen de eerste “tools” mee om weerbaarder en zelfverzekerder te worden.

Daarnaast zitten er technieken in die voorlopers zijn op de technieken van Kidsafety. Op deze manier kunnen we een heel mooi en effectief programma aanbieden! 

Sociale weerbaarheid

Door middel van verschillende technieken, trainingen en hulpmiddelen leren de kinderen weerbaarder te worden. Ook worden kinderen assertiever en leren ze waar hun grenzen liggen en deze aan te geven. Dit doen we bijvoorbeeld door ze te leren omgaan met (ongewenste) aanrakingen, vreemden en noodsituaties. Ook doen we oefeningen voor een beter zelfbeeld. Juist doordat de kinderen dit wekelijks trainen blijft dit goed hangen en maken ze hier gebruik van tijdens het dagelijks leven.

Zelfverdediging

De kinderen leren ook om te gaan met bepaalde aanvallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slaan, schoppen en trekken. Maar ook aan verwurgingen of wat te doen als iemand hen mee wil nemen. Dit gebeurt allemaal op een veilige en vertrouwde manier voor de kinderen. Ook concentreren we ons op preventie door middel van het aanleren van een bewuste lichaamshouding, alertheid en de-escalatie.

Sporten

Tijdens de training zijn de kinderen volop bezig met sporten. Veel technieken worden spelenderwijs aangeleerd waardoor het vertrouwd, veilig en gezond is. Naast dat de kinderen werken aan hun sociale weerbaarheid en zelfverdediging werken de kinderen dus ook aan hun conditie en gezondheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat de kinderen het erg naar hun zin hebben en met plezier naar de lessen toe komen.

Waarom Kidsafety?

Heel belangrijke punten voor de ontwikkeling van een kind worden tijdens andere (vecht)sporten niet aangeboden. Vaak leren kinderen wel hoe ze moeten stoten of afweren, maar bijvoorbeeld niet hoe ze uit een hoofdklem moeten komen. Dit komt vaak door de regels van een sport. Omdat Kidsafety bedoeld is om de kinderen verder te helpen in het dagelijks leven heeft Kidsafety deze beperkingen niet. Daarbij komt het stuk sociale weerbaarheid in vele sporten niet voor. Denk hierbij ook aan het omgaan met pestgedrag. Kinderen en/of ouders kunnen zelf ook dingen aandragen die tijdens het dagelijks leven van de kinderen zijn gebeurd. Dit kan dan eventueel behandeld worden tijdens de les.

Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles!

Kidsafety Junior

Locatie

Wilhelminalaan 117

4905 AV Oosterhout

Woensdag

14:30 – 15:15  Kidsafety Junior